BENVINGUTS

BENVINGUTS A L'ESCOLA DEL BOSC... ON APRENDRE ÉS TOTA UNA EXPERIÈNCIA!!!

dilluns, 25 de novembre del 2013

Arbres abans que llibres



Dibuix d'un pi blanc realitzat per Toni Gómez Bru,
de 6 anys, el seu padrí

 
Hubo árboles antes que hubiera libros...
Y tal vez llegue la humanidad a un grado de cultura tal que no necesite ya de libros, pero siempre necesitará de árboles, y entonces abonará los árboles con libros.
 
Miguel de Unamuno


dijous, 21 de novembre del 2013

dimarts, 19 de novembre del 2013

Nascuts per aprendre
 
A continuació us passem un curt d'animació que es titula "Nascuts per aprendre" (Born to Learn) i que és el primer que es va fer amb l'objectiu de proveir l'accés als nous descobriments realitzats sobre com aprenem els éssers humans. Les idees surten del llibre "Overschooled pero sin educación" de John Abbot, que intenta mirar l'adolescència com a una oportunitat i no un problema.


Com sempre, dir-vos que el podeu trobar penjat també a youtube.

divendres, 15 de novembre del 2013

EL PESTA (3/3)
 
Si us van agradar les dues primeres parts del documental El Pesta, no deixeu de veure la tercera i última que us posem a continuació i, com ja sabeu, podeu trobar també penjat en altres llocs de la xarxa.

dijous, 14 de novembre del 2013

Trobada a l'alzina de Can Gol
 
El proper diumenge, 24 de novembre de 2013, volem convidar-vos a tots i a totes, petits i grans, a trobar-nos a l'alzina de Can Gol, situada al terme municipal de Sant Martí de Tous.
 
Així doncs, si voleu venir, per preguntar, aclarir dubtes sobre el nostre projecte, simplement passejar i/o gaudir una estoneta tots plegats amb els infants, us convidem a un senzill esmorzar de pa amb xocolata a les 11:00 h. mentre gaudim de l'indret.
 
Per tal que ningú es quedi sense esmorzar, us agrairíem confirmació de la vostra assistència al nostre correu electrònic: escoladelbosc@gmail.com
 
 
En cas de pluja, l'activitat quedarà aplaçada.
 
Moltes gràcies a tots i a totes pel vostre suport.

dimecres, 13 de novembre del 2013

EL PESTA (2/3)
 
Si us va agradar la primera part del documental de "El Pesta" i teniu ganes de continuar, el teniu publicat a continuació, tot i que també el podeu trobar penjat en altres llocs de la xarxa.





dimarts, 12 de novembre del 2013

EL PESTA (1/3)
 
"El Pesta, una escuela que realmente nunca fue escuela" és un documental de la Fundació Educativa Pestalozzi, que es pot trobar penjat a la xarxa, i que ens parla d'aquest centre educatiu fundat a l'Equador per Mauricio i Rebecca Wild i que és un referent dins el món de l'educació alternativa.
 
Una escola on "el coneixement es converteix en un derivat de la comprensió, i comprendre significa experimentar, sentir, entendre, intentar..."
 
El documental està dividit en tres parts de 30' aproximadament, de les quals avui us volem ensenyar la primera.
 
Esperem que us agradi.
 

dilluns, 11 de novembre del 2013

El darrer garric
 
De tots els garrics que quedaven a la nostra llista d'arbustos, ja només en quedava un de sol i ha estat apadrinat per "El Clot del Clos".
 
Moltes gràcies per la vostra col.laboració.

diumenge, 10 de novembre del 2013

Un pi blanc
 
La Paula Garcia Alsina ens ha volgut apadrinar un pi blanc que vol veure com creix, mica en mica, com ella i poder observar-lo al nostre bosc.
 
 Moltes gràcies Paula!

dissabte, 9 de novembre del 2013

A la recta final...
 
El Veter Centre ha volgut participar en el projecte de l'Escola Amiga, que porten a terme l'Escola del Bosc i l'Escola Gabriel Castellà, apadrinant dos garrics i un pi blanc.
 
Moltes gràcies per la vostra aportació.
http://www.vetercentre.com/ca

divendres, 8 de novembre del 2013

Forest School... un regal per als infants!

Us volem ensenyar un documental que podeu trobar també penjat a youtube sobre una Forest School (Escola del Bosc) amb nens en edat de parvulari o segon cicle d'educació infantil.
 
Aquest és el nostre somni. Esperem que gaudiu de les imatges.

dijous, 7 de novembre del 2013

Buxus sempervirens
 
La Montse i el Francesc ens han apadrinat els dos exemplars d'aquesta espècie, coneguda per tots nosaltres amb el nom de boix, i  que quedaven tots sols per completar la roureda.
 
Moltes gràcies per la vostra col.laboració.

dimecres, 6 de novembre del 2013

A través del dibuix dels infants
 
Vaig anar als boscos perque volia viure de veritat; afrontar només els fets de la vida i veure si hi podia aprendre el que ella m'havia d'ensenyar.
Vaig voler viure profundament i rebutjar tot allò que no fos vida... per a no adonar-me, en el moment de morir, que no havia viscut.
 
Henry David THOREAU

dimarts, 5 de novembre del 2013

Ja tenim els primers padrins pels àlbers
 
L'Associació Esportiva de l'Escola Gabriel Castellà vol participar en l'apadrinament de dos àlbers i, al mateix temps, vol aprofitar per fer-vos coneixedors de les campanyes que en aquests moments estan portant a terme i que podeu consultar en els següents enllaços:
 
 
 

dilluns, 4 de novembre del 2013

En Joan Manuel Serrat diu en una cançó:
"Si no hi ha pins no es fan pinyons, ni cucs, ni ocells..."
 
Amb la màxima il.lusió, la família Bosch-Ferrer ha volgut acabar d'apadrinar tots els pins pinyoners per al nostre projecte, ja que volen veure com creixen i es fan tan alts com ells, treient els seus fruits i perque els nens, i no tan nens, puguin recollir les pinyes i treure'n els pinyons.
 
Moltes gràcies per ajudar-nos en la lluita pel nostre projecte!

diumenge, 3 de novembre del 2013

Records d'escola
 
Després de compartir uns moments amb un ex-alumne de l'Escola Gabriel Castellà, ple dels bons records d'infantesa passats a la seva escola, en F. L. ha volgut també ser partícep del projecte del bosc apadrinant un boix.
 
Moltes gràcies.

dissabte, 2 de novembre del 2013

"L'ànima del freixe"
 
Sempre tan proper a nosaltres i seduit per aquest títol del llibre escrit per M. Rosa Font i Massot, un amic ens ha volgut apadrinar els quatre freixes que quedaven.
 
Moltes gràcies!

divendres, 1 de novembre del 2013

Avancem en el nostre bosc.
 
Després de fer els panellets a l'escola, el Roi i el Iago volen apadrinar un pi pinyoner perquè l'any que vé poguem fer i menjar més panellets de pinyons.
 
La família Castells també vol posar el seu granet de sorra aportant un pomer i un arboç per poder menjar unes bones cireretes de pastor.
 
Agraïm de tot cor la vostra col.laboració.