BENVINGUTS

BENVINGUTS A L'ESCOLA DEL BOSC... ON APRENDRE ÉS TOTA UNA EXPERIÈNCIA!!!

dijous, 20 de març del 2014

CASALET D'ACTIVITATS PER PÀSQUA
 
Per a aquestes vacances de Pàsqua hem organitzat un casalet d'activitats infantils per a tots aquells nens i nenes que vulguin compartir amb nosaltres el seu temps lliure.
 
Per a més informació o poder fer la inscripció a les activitats, podeu enviar-nos un e-mail a: escoladelbosc@gmail.com o posar-vos en contacte amb l'AMPA de l'Escola Gabriel Castellà, on us facilitaran el full d'inscripció i la documentació que cal aportar.
 

dimarts, 18 de març del 2014

L'Escola del Bosc a Catalunya Ràdio
 
El passat dilluns, dia 10 de març, la presentadora Montse Poblet, del programa Blog de Mestres de Catalunya Ràdio, va emetre un petit reportatge sobre l'Escola del Bosc i el projecte que s'està portant a terme a l'Escola Gabriel Castellà.
 
Per escoltar-lo, podeu clicar sobre el següent enllaç: 
http://www.catradio.cat/audio/792557/Blog-de-mestres-Classes-al-mig-del-bosc-la-primera-Forest-School-de-Catalunya
 
Un dipòsit d'aigua de 1000 l.
 
La setmana passada, els nostres amics dels Horts Ecològics del Baix Llobregat Ca n'Alegria ens van donar un dipòsit d'aigua de 1000 l. pel nostre projecte actual Escola Amiga.
 
Així doncs, moltes gràcies a Ca n'Alegria i recordar-vos que cada setmana tenen a la vostra disposició una cistella ecològica amb els productes de la temporada.
 
https://www.facebook.com/horts.canalegria

diumenge, 9 de març del 2014

Disseny de l'hort del Gabriel Castellà
 
Fa uns dies, vam fer el disseny de l'hort que inclou el projecte de l'Escola del Bosc al Gabriel Castellà. Aquest està distribuït i construït de la manera que hem trobat més adient i còmode per treballar amb els infants, des dels més petits als més grans de l'escola, i hem preparat diferents espais i àrees en forma de petites parcel.les, cabanes... segons les plantes que composen l'espai i la manera de cultivar-les.

A més, mica en mica, amb tots els nens de l'escola, estem començant a preparar el planter de l'hort amb l'ajuda dels envasos de iogurt reciclats que ells mateixos guarden cada dia i on hi posen les petites llavors que, més endavant, plantaran al seu lloc.
 

 

dimecres, 5 de març del 2014

PORTES OBERTES: 8 de març, d'11 h. a 13 h.
 
El proper dissabte, 8 de març, d'11 h. a 13 h., us volem convidar a venir a les portes obertes de l'Escola Gabriel Castellà i a visitar el projecte que l'Escola del Bosc porta a terme en aquesta escola.
 
Podreu compartir diferents activitats amb nosaltres i fer-nos totes les preguntes que volgueu. Estarem encantats de fer-vos partíceps del nostre projecte.
 
També us volem passar algunes imatges del passat 21 de febrer, quan vàrem anar a buscar els troncs a l'Associació de propietaris forestals de Miralles-Orpinell i que el Sr. Martí ens va tallar i l'arribada d'aquests troncs a l'escola.

 

Catalunya Ràdio a l'Escola del Bosc
 
Durant aquests darrers dies hem anat fent moltes coses però anem tan atabalats que no hem tingut massa temps d'explicar-vos-ho.
 
Fa uns dies vam rebre la visita de Catalunya Ràdio, que també es va interessar pel nostre projecte i vam poder parlar amb ells i compartir la nostra experiència mentre els alumnes de 2n. treballaven al bosc.
 
També vam fer les darreres plantades amb els nens de P5 i P3. Van conèixer què era un espantallops i un saüc i ho varen fer molt bé.
 
I, com ja sabeu, vam tenir la visita de TV3, que van compartir amb nosaltres també la plantada dels darrers arbres i tasques del bosc (netejar pedres i males herbes, posar menjadores pels ocells...) conjuntament amb pares, professors i alumnes de 6è i P5. A més, els alumnes de 5è. ens van animar el dia amb unes boniques peces de música tocades amb violins i violoncels i acompanyades al piano, gràcies al projecte de corda fregada que es fa també conjuntament entre l'Escola Municipal de Música d'Igualada i l'Escola Gabriel Castellà.
 
Així doncs, us deixem unes quantes imatges perquè pogueu veure una mica el que s'ha anat fent.