BENVINGUTS

BENVINGUTS A L'ESCOLA DEL BOSC... ON APRENDRE ÉS TOTA UNA EXPERIÈNCIA!!!

dimarts, 30 de setembre del 2014

Les formigues a la tardor

La tardor ja ha començat i les formigues  del nostre bosc senten que el fred s'atansa, així que preparen els seus caus per tancar-los ben aviat i ben proveïts per poder passar l'hivern.

 

 

dilluns, 29 de setembre del 2014

Multiplicant al bosc

Començant per les propies sabates, continuant per les fulles i seguint amb les pedres, els alumnes de 3r. han anat veient que, amb l'ajuda del bosc, també poden aprendre a multiplicar i practicar.

diumenge, 28 de setembre del 2014

Agraïments

Aquesta setmana, la Cooperativa Nostra Sra. de La Bovera, situada a Guimerà, ens ha donat un carretó i dos palots.

Al mateix temps, la Marisol (mare de l'Anna de 6è) ens va comprar la roba per poder fer les estovalles de la parada, i la Lourdes (mare de l'Àdam de p5 i la Niurka de 2n) i la Lorena (mare del Marcos de 2n) ens ho van cosir tot perquè quedés ben bonic.

El Calvet de Maians ens ha donat un cove de vímet i un niu pels ocells del bosc.

I per acabar d'arrodonir la setmana, el pare de l'Ismail (4t.) i el Saad (2n), ens ha vingut a posar el reg automàtic per la zona dels fruiters i el contorn de l'hort.

Des d'aquí, el més sincer agraïment per a tots ells, que fan possible que el projecte de l'Escola del Bosc a l'escola Gabriel Castellà avanci cada dia una miqueta més.


dissabte, 27 de setembre del 2014

Buidem i netegem les darreres
parcel.les de l'hort

Fa un any, quan els infants de l'escola Gabriel Castellà que participen al projecte de l'Escola del Bosc trobaven quansevol bitxet, l'aixafaven, els hi feia fàstic o li tenien por. Ara, després de tot aquest temps convivint i descobrint-los constantment, ens emociona trobar-los i en tenim cura de posar-los al seu lloc corresponent, agafant-los suaument, sense malmetre'ls.

Quan els alumnes de 4t. van buidar i netejar les parcel.les que quedaven per preparar-les per les noves plantacions, van trobar un munt de cucs de terra, més llargs i més curts, però tots inofensius o meravellosos.

divendres, 26 de setembre del 2014

De l'australopithecus a l'homo sapiens

Aquests dies estem anant al bosc a estudiar la prehistòria amb els alumnes de 5è. Vam veure fòssils, roques, cranis... i dimarts ens vam posar a ordenar una mica el que havíem après, però com que plovia, vam anar a treballar a l'aula coberta que tenim al costat de l'hort.

dijous, 25 de setembre del 2014

La Parada

El dilluns passat, els alumnes de 6è. van muntar la primera PARADA del curs i, tothom qui va voler, va poder comprar els productes acabats de collir de l'hort.

dimecres, 24 de setembre del 2014

P4 i les pipes de girasol

El dijous, 18 de setembre, els infants de P4 van sortir a l'hort per treballar la psicomotricitat fina gràcies als girasols que, ells mateixos, havien plantat el curs passat.

Després vam anar passejant fins al bosc i vam escampar totes les pipes perque els animalons que l'habiten puguin agafar moltes reserves de menjar i continuïn acompanyant-nos i creixent amb nosaltres.

dimarts, 23 de setembre del 2014

Les fulles dels arbres

La setmana passada, totes les classes van anar a l'hort i al bosc per fer la presentació dels espais, les normes, els racons, les tasques a fer... Així, se'ls hi va explicar que tots els alumnes de l'escola passarien un temps concret a la setmana per tal de treballar el projecte interdisciplinar del BOSC.

A més, hi va ha grups que ja han començat a fer altres assignatures a l'aire lliure, com poden ser el medi, la història, les matemàtiques...

Els alumnes de 3r van començar a estudiar les fulles dels arbres, i així van coneixent les seves característiques i hàbitats.

dilluns, 22 de setembre del 2014

Ja tenim pales i guants pels més grans

Aquest cap de setmana, la família Porredon-Piqué ens ha donat una gran alegria, ja que ens ha donat 26 parells de guants de treball que serviran pels nens i nenes més grans, 4 pales i 1 caveguet de mànec llarg.

Moltes gràcies.

Avui comencem amb LA PARADA

Dins del treball interdisciplinari del bosc, els alumnes de 5è i 6è comenceran avui a fer una petita prova del projecte de La Parada, on els alumnes atendran les demandes de la gent que s'atansi a comprar els productes de l'hort i els seus derivats.

Així doncs, els alumnes hauran de fer un estudi de mercat previ, calcular costos, preparar els productes, treballar diferents conceptes matemàtics i vocabulari...

Amb La Parada, els alumnes acabaran de completar el cicle: des de la compra i sembra dels productes fins a la seva venda i reinversió.

Així doncs, us convidem a tots a venir.

Dilluns, 22 de setembre

a les 5 h. de la tarda

LA PARADA

a l'Escola del Bosc de l'escola Gabriel Castellà

diumenge, 21 de setembre del 2014

Els menuts de P5

El passat dimecres, 17 de setembre, els alumnes de P5 van baixar a l'hort i al bosc per recordar tota la feina feta l'any anterior i veure el que tenen ara per jugar, experimentar i deixar via lliure a la seva curiositat.

Després de fer una volta per tot l'espai, vam anar a veure la petita olivera, l'arbre que treballaran durant el curs, ja que aquesta els hi havia deixat un sobre amb un missatge a l'interior, que van descobrir sorpresos.

dimecres, 17 de setembre del 2014

La mussaranya

El dilluns passat, primer dia d'escola, mentre els alumnes de 1r. estaven fent classe al bosc, van trobar una sorpresa: una mussaranya!

Les mussaranyes són molt petites, fan entre 5 i 8 centímetres aproximadament i, encara que s'assemblen molt als ratolins, estan emparentades amb els talps.

Són els mamífers més actius que hi ha, ja que cacen els aliments tant de dia com de nit. Moltes de les espècies que existeixen, especialment les europees, mengen el seu propi pes en insectes diàriament, i arriben a morir si passen més de quatre hores sense menjar.

Aquesta és la foto de la mussaranya de l'escola per compartir amb tots vosaltres.


diumenge, 14 de setembre del 2014

Tot a punt pel nou curs escolar

A l'Escola del Bosc ja ho tenim tot a punt per començar el nou curs 2014-2015 a l'escola Gabriel Castellà d'Igualada.


Les parcel.les de l'hort estan preparades per començar a plantar de nou les verduretes de l'hivern, però hem deixat encara els últims tomàquets, pebrots i albergínies perquè els nens puguin fer les darreres collites.

També els esperen algunes carbasses, que juntament amb les ja collides, seran la gran sorpresa dels infants quan arribin i puguin veure com han arribat a créixer.

El bosc també ha crescut una mica des de que el van veure per darrera vegada el mes de juny i el podran veure net i desbrossat, preparat per poder jugar, aprendre, sorprendre's i experimentar.

Tot és a punt per deixar via lliure a la curiositat de tots els nens i nenes de l'escola.

dilluns, 8 de setembre del 2014

Us necessitem...!!!

Hola a tothom!


Ja sabeu que totes les coses que nosaltres fem és gràcies als apadrinaments i donacions de tots vosaltres i que, de tant en tant, deixem anar una llista de coses per si algú en té i/o ens pot ajudar a aconseguir-ho. Així que aquí us passo algunes coses que ens farien falta i si algú ens pot donar un cop de mà per trobar-ho, o a fer el màxim de difussió possible, li agrairíem que es posés en contacte amb nosaltres a través del nostre e-mail: escoladelbosc@gmail.com.


- Una o dues caixes de fusta grans (tipus per posar melons i síndries).
- Garbells (que no siguin de sorral de nens petits).
- Lupes (mínim 4 augments).
- Cintes mètriques (com les que es fan servir per cosir).
- Pinces de laboratori (per agafar mostres i petites coses quan explorem).
- Dues pales grans (per agafar els fems, la pinassa...).
- Guants de jardineria (en necessitaríem forces i de diferents mides).
- Fulloles de fusta (per fer suports per escriure).
- Cistells i paneres de vímet.
- Roba de sac.
- Una balança amb dos plats, com les d'abans (no digital).
- Botes d'aigua (és igual els números, ja que en necessitem per tenir una mica d'estock pels nens).
- Canguros/Xubasqueros (si algú ens en pagués per tota l'escola seria genial, però crec que serà molt difícil, així que recollirem el que poguem).
- Caixes niu per rat-penats i per ocells (han de ser de fusta no tractada)
- Estació o gàbia meteorològica (aconseguir això, ja seria la bomba): està formada per diverses peces, així que si no ho aconseguim tot junt potser ho podem aconseguir per separat: 1 termòmetre de màxima i mínima, 1 baròmetre, 1 psicròmetre, 1 hidròmetre, 1 heliògraf, 1 evaporímetre, 1 o més pluviòmetres, 1 anemòmetre i 1 penell.

Moltes gràcies per endavant.

dissabte, 6 de setembre del 2014

Tot comença amb un bon mestre

Aquesta setmana hem començat les reunions amb els/les mestres de l'escola Gabriel Castellà per tal de planificar, organitzar, intercanviar propostes, etc, per aquest nou curs que està a punt de començar.

Una cosa que ens ha agradat molt és que l'escola, per donar-nos la benvinguda, ens va fer arribar un petit vídeo que ha fet el sindicat suec de mestres i que volem compartir també amb vosaltres.

http://goo.gl/mRbW2q

divendres, 5 de setembre del 2014

Tenim un altre nesprer per plantar

La Neus és una alumna de l'escola Gabriel Castellà que va fer 6è el curs passat i que, abans de marxar, va voler deixar la seva empremta. Així, juntament amb la seva família i els seus veins, ens van donar un nesprer que aviat plantarem quan arribin els nens al nou curs.

Moltes gràcies famílies Mira-Miró i Valero-Tijero.

dijous, 4 de setembre del 2014

La plaça del lledoner

Quan vam plantar el lledoner, just al mig de la pineda, els nens no havien sentit mai a parlar d'aquest arbre, ni tan sols coneixien la paraula.

Ara, a l'escola, tots els infants saben on és el lledoner i la seva placeta, ja que molts aprofiten per anar-hi a seure, esmorzar, jugar...

Qui hagués dit que, en tot aquell terreny inert de fa un any, s'hi pogués trobar tanta vida en aquests moments!



dimecres, 3 de setembre del 2014

Flors i pebrots

Les flors al bosc i els pebrots a l'hort no paren de florir constantment. Es veu que els hi agrada el lloc, s'hi troben bé, i esperen que els nens i nenes arribin per poder acabar de gaudir amb ells el que queda d'estiu.


dimarts, 2 de setembre del 2014


La vinya

Els nostres ceps són petits, però per ser el primer any no estan gens malament, encara que per veure el raïm haurem d'esperar-nos a l'any vinent.



dilluns, 1 de setembre del 2014

Síndries i melons

Tenim la zona dels fruiters envaïda per les carbasses, però si mirem al fons, entre la frondositat, hi trobem les síndries i els melons que estan ben amagats.