BENVINGUTS

BENVINGUTS A L'ESCOLA DEL BOSC... ON APRENDRE ÉS TOTA UNA EXPERIÈNCIA!!!

divendres, 31 d’octubre del 2014

La Castanyera visita l'Escola del Bosc

Els nens i les nenes de P5 van tenir una gran sorpresa quan van venir al bosc aquesta setmana ja que es van trobar a la Castanyera que collia castanyes i, entre tots plegats, vam omplir un enorme cistell però, Uiiii!!! Aquestes castanyes punxen!!!

Després, la Castanyera ens va explicar una història molt bonica d'unes castanyes que treien banyes!



P4 també descobreix els rastres de senglar

Quina sorpresa va tenir també el grup de P4 quan va descobrir els rastres de porc senglar, les seves petxades i els glans... Després va anar a veure la cabana que havien fet els seus companys d'escola i, per acabar d'arrodonir el dia, van recollir un munt de coses del bosc per portar-les a la classe i guarnir-la de tardor.

dijous, 30 d’octubre del 2014

Els angles del bosc

La natura és plena d'angles per tot arreu, sigui on sigui allà on mirem, així que, amb els alumnes de 5è. hem estat creant figures pròpies i marcant els diferents tipus d'angles i, després, hem passejat pel bosc buscant tots els angles que els nostres ulls detectaven.

Hem pogut comprovar que els angles que ens proporciona el món vegetal poden ser fixes a curt termini i no es mouen durant el període d'observació, però què passa quan és un cargol el que marca els angles? o un ocell? o una marieta? o nosaltres mateixos?...

dimecres, 29 d’octubre del 2014

Seguint el rastre dels senglars amb 2n.

Els alumnes de 2n. han trobat els rastres que havien deixat els porcs senglars que van visitar l'escola i han seguit les seves petxades fins a trobar tots els glans al bosc.

Després, han anat a la zona de cabanes i han fet la seva pròpia cabana que, per cert, és magnífica!

dimarts, 28 d’octubre del 2014

Els senglars visiten l'escola

Com cada setmana, els nens i les nenes de P5 van anar al bosc a buscar el seu sobre i van tenir una doble sorpresa: per una banda, van trobar una cançó relacionada amb l'olivera, el seu arbre, i els alumnes de 6è van venir a visitar-los i cantar amb ells; la segona cosa va ser una sorpresa encara més gran, ja que els porcs senglars havien visitat l'escola i havien deixat el seu rastre amb petjades i glans. A partir d'aquí, hi va haver nens que la imaginació els va portar a sentir-los, olorar-los i fins i tot veure'ls.

dilluns, 27 d’octubre del 2014

Els pirates també saben multiplicar!

Els alumnes de 3r. tenien una darrera cita amb les multiplicacions i, aquesta vegada, havien de convertir-se en pirates i trobar el vaixell perdut. Gràcies a les pistes que les taules de multiplicar havien deixat al bosc van trobar-lo fàcilment. Què divertit és multiplicar quan s'és un pirata!!!

Arriben més branques

Ens han portat més branques a l'escola per fer caus i cabanes, pels animalons i per nosaltres i, els alumnes de 6è., les han posat al seu lloc, tot i que durarà molt poc.

 

 

diumenge, 26 d’octubre del 2014

Sabeu què és una egagròpila?

Els alumnes de 6è varen començar aquesta setmana una gimcana en la qual aprenen moltes coses i, a més, s'ho passen bé fent les diferents proves que els portaran a solucionar els mots encreuats del final i a descobrir què és una egagròpila. Però, i vosaltres? Sabeu el què és? Molt aviat ho compartirem tots plegats.

dissabte, 25 d’octubre del 2014

Cabanes amb 3r

Els alumnes de 3r. també van voler fer la seva pròpia cabana, així que van tenir una tarda de feina muntant, desmuntant, organitzant, triant... Potser, en un futur, tindrem un gran arquitecte entre nosaltres que haurà començat aquí, amb la seva primera cabana.

divendres, 24 d’octubre del 2014

Figures poligonals

Amb els alumnes de 2n. hem sortit a l'aire lliure a treballar les figures poligonals i hem construït triangles, quadrats, rectangles, rombes, trapezis, pentàgons... I el més important de tot: ens hem divertit molt fent-ho!

dijous, 23 d’octubre del 2014

Muntatge de l'herbari

Els alumnes de 3r. ja es troben a la fase de muntatge del seu herbari, així que ara només falta acabar d'assecar les fulles, enganxar i fer una portada xul.líssima.




dimecres, 22 d’octubre del 2014

La importància de l'agricultura:
la revolució agrícola i les grans civilitzacions

Amb els alumnes de 5è, a l'assignatura de medi hem treballat la importància de l'agricultura en la nostra història, començant per la revolució agrícola del neolític, seguint pel sorgiment de les grans civilitzacions i molt més que estem a punt de descobrir.

Per fer-vos un petit resum, hem trobat un petit reportatge que creiem que és molt interessant per a tots aquells que vulguin saber, d'una manera amena, una mica més sobre la història de l'agricultura, així que volem compartir-lo amb vosaltres, només teniu que clicar sobre la imatge.


Manteniment del bosc

Els alumnes de 5è continuen amb les tasques de manteniment del bosc; la veritat és que aquesta és una tasca que mai s'acaba: treure herbes, recollir i posar la pinassa al seu lloc, controlar el reg...

dimarts, 21 d’octubre del 2014

El racó de les cabanes

L'altre dia ens van portar més troncs i branques, així que els nens de 4t., després de veure, tocar i compartir fòssils, roques i minerals, s'ho van passar d'allò més bé muntant la seva cabana.
   


dilluns, 20 d’octubre del 2014

Betty the cow

Els nens i les nenes de P5 van anar al bosc a buscar la "Betty the cow" y aprendre amb ella una mica més d'anglès.



 

diumenge, 19 d’octubre del 2014

La cuineta

Diversos grups de l'escola han passat a jugar per la cuineta i han elaborat plats d'allò més imaginatius: sopetes, croquetes, guisats, pizzes, macarrons... I el millor de tot és el que han arribat a gaudir tots ells. Ha estat fantàstic!

El grup de 1r.:

El grup de P5 va treballar la dita de la setmana i després va anar cap a la cuineta:


El grup de 2n.:


El grup de P4:

dissabte, 18 d’octubre del 2014

Carabasses per llepar-nos els dits

Com ja us vam dir, les carabasses van ser les protagonistes de la nostra primera Parada. Darrerament, les persones que van col.laborar amb nosaltres comprant les carabasses, ens han fet arribar el que van fer amb elles (coques, pastissos, bunyols, cremes i sopes, farcits...) i us en volem ensenyar una mostra: "La carabassa de la Lorena", realment a punt per llepar-nos els dits!

 

divendres, 17 d’octubre del 2014

Treballant amb P4

Els nens de P4 han treballat molt manipulant les mongetes del ganxet que havíem recollit aquest estiu de l'hort.

dijous, 16 d’octubre del 2014

Punts, línies, polígons...

Amb els infants de 2n. hem treballat les matemàtiques al bosc i ens ho hem passat d'allò més bé: el punt, línies rectes i corves, figures poligonals obertes i tancades, frontera...

dimecres, 15 d’octubre del 2014

Plantem faves i ceba babosa amb 5è.

Els alumnes de 5è van venir amb moltes ganes de treballar i, després de plantar les faves al voltant de la cabana i la ceba babosa en una parcel.la, van continuar fent els socs per enterrar els tubs del reg automàtic, varen arrencar males herbes i varen cavar uns forats per clavar els troncs.

dimarts, 14 d’octubre del 2014

Plantem espinacs i bledes amb 2n

Amb els alumnes de 2n. vam plantar espinacs i bledes a l'hort i van poder veure la diferència de plantar amb llavor o planter.

Després vam anar al bosc i vam preparar molletes de pa perquè els animalons tinguin prou menjar i es quedin entre nosaltres.

dilluns, 13 d’octubre del 2014

Rastres d'esquirols

Els esquirols van deixar els seus rastres a l'Escola del Bosc i un munt de pinyes rosegades van aparèixer a la pineda. Així doncs, després de recollir el nostre sobre a l'olivera amb P5, vam anar a recollir totes aquelles pinyes que els esquirols havien deixat.

L'anècdota del dia va ser quan un nen va preguntar: En comptes de buscar les pinyes, perquè no busquem els esquirols?

diumenge, 12 d’octubre del 2014

Plantem coliflors amb 1r.

Amb els alumnes de 1r., vàrem plantar les coliflors a l'hort:

dilluns, 6 d’octubre del 2014

Plantem carxofes amb 3r.

La primavera passada vam tenir una demanda especial, que consistia en plantar carxoferes en algun lloc del nostre hort. Així que, vàrem pensar on ho podíem fer i, aquests darrers dies hem fet una parcel.la nova que hem preparat i, finalment, plantat carxofes amb l'ajut dels alumnes de 3r.

diumenge, 5 d’octubre del 2014

Plantem enciams amb P4

Amb les seves manetes, els infants de P4 van fer petits forats a la terra per plantar-hi després els seus enciams i, després, quan van acabar la seva tasca, van anar al bosc a saltar, passar pels troncs, fer equilibris, olorar, sentir, tirar-se la palla pel cap...

dissabte, 4 d’octubre del 2014

L'herbari i una llagosta coixa

Els infants de l'escola es van quedar molt encuriosits quan van trobar una llagosta a la que li faltava una pota, i van quedar preocupats per com s'ho faria per saltar i sobreviure.

Al mateix temps, els alumnes de 3r van continuar fent el seu herbari i treballant les fulles de les diferents espècies del nostre bosc.



divendres, 3 d’octubre del 2014

Un munt de feina amb els alumnes de 5è

Com que els alumnes de 5è ja són grans i tenen més força, el passat dimecres, 24 de setembre, els vam fer treballar de valent remenant la terra, posant compost, treient herbes, cavant noves parcel.les...

dijous, 2 d’octubre del 2014

Plantem escaroles i pastanagues amb 2n.

Dimecres, 24 de setembre, vam plantar les escaroles i les pastanagues amb els alumnes de 2n. i després, ells mateixos, van posar-hi els cartellets corresponents.

dimecres, 1 d’octubre del 2014

Plantem bròquils amb P5

La setmana passada els nens de P5 van sortir al bosc a buscar el seu encàrrec a l'olivera. Aquesta els hi va deixar una dita de regal que deia així:

Menjar olives per sopar, fa somiar

A més, se'ls hi va girar feina, perquè hi havia una tasca a fer: "Avui hem de plantar bròquils".

Però, encara després d'explicar la dita i plantar bròquils, vam tenir temps de jugar una estoneta pel bosc.