BENVINGUTS

BENVINGUTS A L'ESCOLA DEL BOSC... ON APRENDRE ÉS TOTA UNA EXPERIÈNCIA!!!

dissabte, 29 de novembre del 2014

Plantem un pi pinyoner amb P4

Fa temps ens van donar un parell de pins perquè plantessim a la nostra pineda, però encara ens en faltava un per plantar, el qual guardàvem per la classe de P4, ja que tenen apadrinat el pi pinyoner.

Així que, amb l'ajuda d'alguns pares d'aquesta classe, vam fer un forat molt gran i el vam plantar al nostre bosc. Ara només ens queda anar-lo regant i deixar-lo créixer.

A més, ja han començat a sortir els pins que vam plantar l'any passat en torretes, així que potser, algun dia, també formaran part del nostre bosc.

Moltes gràcies al senyor Paulino per la seva donació i als pares que ens van venir a ajudar a plantar aquest arbre.

divendres, 28 de novembre del 2014

Repassem vocabulari i conceptes

Els alumnes de 3r. també van voler jugar al penjat i vam aprofitar per repassar vocabulari i conceptes de l'hort i del bosc. S'ho van passar bé i, a més, van aprendre moltes coses.

dijous, 27 de novembre del 2014

El penjat

Per repassar el vocabulari de l'hort i del bosc, vam jugar al penjat amb els alumnes de 2n. que, quan veien que la cosa anava malament, anaven afegint parts del cos o de la vestimenta, així que ens ho vam passar molt bé.

dimecres, 26 de novembre del 2014

P5 sorprèn per la seva imaginació

Després de recollir el sobre de l'olivera amb P5, vam anar a veure els enciams de l'hort, que ja començaven a ser grans, i vam cantar la cançó de la plata d'enciam i, després, sorpresa...

La darrera classe que vam fer amb el sac d'històries va ser amb el grup de P5 i realment va ser molt engrescador veure com aquests nens i nenes explicaven amb emoció tot el que se'ls hi acudia al veure la pedra extreta amb una imatge. Ho van fer molt bé, i les seves històries van ser fantàstiques.

dimarts, 25 de novembre del 2014

Històries també a 4t.

Els alumnes de 4t. són els que més mala sort tenen, ja que sempre els hi ha tocat a ells els mals dies de pluja forta i, tot i que adaptem l'activitat a l'interior, per a ells no és el mateix. Però aquesta vegada s'ho van passar molt bé muntant contes fantàstics amb el sac d'històries.

dilluns, 24 de novembre del 2014

El primer dia dels més petits de l'escola

El dimarts, dia 11 de novembre, va ser el primer dia que els més petitons de l'escola van sortir a descobrir l'hort i el bosc. Vam deixar-los explorar al seu aire o van poder gaudir dels elements de la tardor: fulles, cargols, castanyes...

diumenge, 23 de novembre del 2014

Històries màgiques també amb 1r.

Els nens i les nenes de 1r. no es van voler perdre la oportunitat de treure pedres màgiques del sac d'històries, així que, tot i començar a baixar el Sol, la seva imaginació ens va deixar més que sorpresos.

dissabte, 22 de novembre del 2014

Collim bolets amb P4

Els menuts i menudes de P4, al veure un dia tan assoleïat, també van voler anar al bosc a buscar bolets i, després de trobar-ne molts i de molt variats, van posar-se també a comptar, separar, fer seriacions...

divendres, 21 de novembre del 2014

Muntatge de l'herbari

Si feu memòria, amb els alumnes de 3r. estàvem realitzant un herbari de les fulles dels arbres del nostre bosc i, després de que aquestes s'assequessin bé, vam poder passar al següent pas i muntar-lo.

dijous, 20 de novembre del 2014

Més històries sorprenents...

Els alumnes de 5è. han estat els següents en deixar-se anar amb el sac de les històries màgiques i, a més, s'han emportat uns deures super "xulis" per fer. A veure què passarà...

dimecres, 19 de novembre del 2014

El sac de les històries màgiques

El Bernat (alumne de 4t.) i el seu pare, el Francesc, ens van fer un regal molt bonic: unes pedres amb imatges per crear històries màgiques amb els nens. Així que, vam agafar les fantàstiques pedres i les vam posar en un sac, batejant-lo amb el nom del sac de les històries màgiques.


La veritat és que aquest sac dóna molt de sí i, des de P5 fins a 6è han fet un treball magnífic deixant anar la imaginació i corrent mil i una aventures...

Els primers a gaudir-ne varen ser els alumnes de 2n. que, després de fer la revisió pertinent a l'evolució de l'hort, van poder viatjar una miqueta pel món de les històries màgiques.

dimarts, 18 de novembre del 2014

Olivera plantada pel novembre, mai no menteix

Aquesta va ser la dita de la setmana per treballar amb els nens i les nenes de P5, per després deixar pas a jugar al dòmino i descobrir els números corresponents.

diumenge, 16 de novembre del 2014

Instruccions i connectors

Els alumnes de 5è. van anar a l'hort a treballar les instruccions i els connectors dins l'assignatura de castellà.

Així doncs, a més de gaudir de la classe i fer uns exercicis, vam practicar mentre plantàvem els alls i els pèsols.

dissabte, 8 de novembre del 2014

Juguem al dòmino

La Mònica, mare de l'Anna de 5è, ens va fer un dòmino de pedres super "xulo" i, amb els alumnes de 1r., ja l'hem fet servir.

A més, no només podem jugar al dòmino, sinó que també podem identificar xifres, calcular sumes...

Ens ho hem passat la mar de bé!

divendres, 7 de novembre del 2014

Un niu pels ocells

Els nens i les nenes de P4 van venir al bosc per penjar un niu pels ocells a l'arbre més alt. Vam poder comprobar per on entrarien i sortirien els ocellets, si estarien calentonets... Què bonic que va quedar!!!



Aquesta activitat ha estat possible gràcies a Calvet de Maians, que va fer la donació del niu. Moltes gràcies!

dijous, 6 de novembre del 2014

Gimcana pels de 5è

Els alumnes de 5è també volien saber què era una egagròpila, així que van posar-se ràpidament a fer la gimcana per tal de poder descobrir-ho.

I vosaltres, ja sabeu què és?

dimecres, 5 de novembre del 2014

Anem a collir bolets

Quina sorpresa quan els nens i les nenes de P5 han vingut al bosc aquest matí, estava ple de bolets: grocs, verds, vermells i blaus. Els hem collit tots i després els hem comptat, els hem separat, hem fet sèries...

dimarts, 4 de novembre del 2014

Gimcana menuda

Els alumnes de 1r., 2n. i 3r varen fer una gimcana menuda de la qual us en fem cinc cèntims en imatges.

Alumnes de 1r.:


Alumnes de 2n.:


dilluns, 3 de novembre del 2014

La Castanyera amb els marrameus de P4

Els marrameus de P4 també van sortir al bosc per saludar i ajudar a collir castanyes a la Castanyera de l'Escola del Bosc i, tots plegats, vam omplir un bon cistell. Però ui!!! Aquestes també punxen!!!

diumenge, 2 de novembre del 2014

L'abecedari amb pedres i pinyes

Els nens i nenes de P4 han resseguit les lletres de l'abecedari al bosc amb pedres i pinyes. Això sí que era una manera diferent de fer la classe: a l'aire lliure i amb els elements propis del nostre bosc.