BENVINGUTS

BENVINGUTS A L'ESCOLA DEL BOSC... ON APRENDRE ÉS TOTA UNA EXPERIÈNCIA!!!

dimecres, 10 de desembre del 2014

Un arç blanc

Amb els alumnes de 4t. vam plantar un arç blanc al nostre bosc. A l'Escola del Bosc ens agrada molt aquest arbre ja que el seu fruit és molt apreciat pels ocells, que n'escampen les llavors arreu del territori.

dimarts, 9 de desembre del 2014

Collim bolets amb P3

Els menuts de P3 també van voler collir els darrers bolets del bosc, així que vam omplir un cistell ben ple amb els bolets de colors: vermells, blaus, grocs i verds.

Després, per acabar d'arrodonir el dia, vam anar a jugar una estoneta lliurement pel bosc.

diumenge, 7 de desembre del 2014

Fulles, lupes i cargoleres

Després d'haver fet treballar tant als alumnes de 6è recollint fulles (moltes gràcies!), va ser molt divertit aprofitar-les amb els alumnes de 1r. per poder fer una gran pluja i repartir-les després pel nostre bosc.

Una vegada vam haver acabat les energies amb tanta gresca i saltarella, vam agafar unes lupes i vam explorar petits raconets del bosc, les seves petites formes... i com que encara vàrem trobar algun que altre petit animaló que no dormia, vàrem agafar les cargoleres per descobrir-ne més coses.

dissabte, 6 de desembre del 2014

Les fulles de la tardor

A la tardor, els patis, els carrers, les places... s'omplen de fulles i de colors i, tot i ser molt bonic, quasi no arribem a veure-ho perquè ràpidament ens ho netegen i no en trobem més que mostres merament significatives.

Nosaltres, amb els alumnes de 6è. de l'escola Gabriel Castellà, intentem recollir totes les fulles que trobem als diferents llocs de l'escola abans que el personal de neteja les faci desaparèixer i les guardem pel nostre bosc on, a més de fer-ho servir com a abonament natural, queda preciós i en donem diferents usos artístics i didàctics.

divendres, 5 de desembre del 2014

Treballant el conte

Amb els alumnes de 3r. vam començar a treballar el conte i, quina manera millor de fer-ho que ajudant-nos pel sac de les històries màgiques. Esperem ensenyar-vos el resultat ben aviat.


 

dijous, 4 de desembre del 2014

Posem les olives a macerar

Una vegada fet el canvi d'aigües de les olives durant nou dies, només ens quedava preparar-les per posar-les a macerar durant els propers mesos. Així doncs, conjuntament amb els alumnes de P5 i 5è, vam fer màgia veient com un ou flotava quan li posàvem la sal a l'aigua, vam afegir les olives i, de mica en mica, també vam anar afegint herbetes que oloraven molt bé, alls i llimona. Ho vam remenar tot i ho vam tancar per deixar-ho macerant durant els propers mesos.

dimecres, 3 de desembre del 2014

El Patufet

Els menuts i les menudes de P3 van sortir al bosc per escoltar el conte del Patufet i, després, mentre revisàvem les cols de l'hort... SORPRESA!!! Vam trobar tres Patufets amagats sota les fulles.

dimarts, 2 de desembre del 2014

Les hores

Amb la història de la Maria, els nens i les nenes de 4t. van poder repassar el funcionament d'un rellotge analògic i practicar les hores, els quarts... la cosa es va anar complicant a mesura que els minuts passaven. Tan difícil que semblava a la classe i que senzill va ser quan ho vam treballar a l'aire lliure!

dilluns, 1 de desembre del 2014

Les olives

Amb els infants de P5 i 5è, vam collir les olives de l'olivera de l'escola i, durant 9 dies, els més grans van ajudar els més petits a fer el canvi d'aigües.